• Instagram

Haltin Taikakoulu

Halti_logo_noback.png

Haltin taikakoulu

Suomen oma shamanistinen taikakoulu

"Kaukana pohjoisessa Suomessa, suomineidon käsivarren päässä, lähellä Norjan rajaa, sijaitsee Suomen korkein kohta: Halti. Halti-tunturi on suomalaisille mystinen ja pyhä paikka, mutta monikaan ei tiedä sen suurinta salaisuutta. Tunturin lähistöllä, kaukana kaikesta muusta sijaitsee nimittäin Haltin taikakoulu. Siellä suomalaiset noidat ja velhot saavat laadukasta opetusta maan parhailta opettajilta. Haltin taikakoulu on piilotettu ovelasti ei-taikovilta ihmisiltä, eikä sitä voida löytää, ellei sen sijaintia tiedä."

Tuleva Haltin Taikakoulun toiminta

Toukokuussa pääsee taikakouluun roolipelaten!

Pöytäroolipeli on vuorovaikutuksellista tarinankerrontaa, jossa jokaisella pelaajalla on oma roolihahmonsa, joka seikkailee mielikuvituksen avulla pelinjohtajan kuvailemassa maailmassa. Hahmon onnistumista hänen toimissaan ja teoissaan lasketaan noppaa heittämällä ja ynnäilemällä hahmon omia taitopisteitä silmäluvun päälle.

Roolipelaaminen kehittää muun muassa yhteistyötaitoja, matemaattisia taitoja, sekä improvisaatio- ja ilmaisukykyä.

Ensimmäinen ropekerta pidetään lauantaina 8.5. klo 13:00-16:00. Kerta sisältää oman pelihahmon suunnittelun sekä aloitusseikkailun. Muut kerrat kestävät kaksi tuntia ja ne järjestetään alustavasti toukokuun lauantaisin klo 14-16. Virallisesti muut päivämäärät lyödään lukkoon ensimmäisellä kerralla niin, että kaikki pääsevät kaikkiin kertoihin mukaan.

Haltin ropekerho sisältää neljä pelikertaa ja maksaa 60€/hlö. Hintaan sisältyy mehu jokaisella pelikerralla. Maksun voi maksaa ensisijaisesti ensimmäisellä kerralla kortilla, mutta lasku onnistuu myös.

Pääosin Haltin oppilaat ovat olleet 7-15-vuotiaita, mutta ropekerho sopii kaiken ikäisille, joilla perus luku- ja laskutaito ovat hallussa.

Ilmoittaudu mukaan lähettämällä meille viestiä sähköpostilla, FB:ssa, IG:ssa tai Whatsappiin. Mainitse viestissä osallistujan nimi ja ikä. Mukaan mahtuu max. 6 pelaajaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä! 

IMG_20201217_160341.jpg

Koulun tuvat

Suomalaisessa taikakoulussa on neljä tupaa, joihin oppilaat jaetaan. Nämä tuvat ovat Sudenhammas, Poronsarvi, Riekonkieppi sekä Naalinhäntä. Oppilaat jaetaan tupiin Väinämöisen kanteleen avulla – oppilas asettaa kämmenensä kanteleen päälle ja kannel soittaa sen tuvan tunnussävelen, johon oppilas kuuluu.

Sudenhammas.jpg
Poronsarvi.jpg
Riekonkieppi.jpg
Naalinhäntä.jpg

Sudenhampaaseen kuuluvat ne, joilta ei puutu rohkeutta ja intoa. He uskaltavat tuoda asiansa esille, ja protestoivat mikäli kokevat vääryyttä.

Poronsarvi on tunnollisille, koulunsa vakavasti ottaville oppilaille. He ovat tiukoissakin tilanteissa kylmän rauhallisia, sillä he tietävät paljon eri asioista.

Riekonkieppi on niille, jotka pitävät ystävät lähellään ja auttavat muita mielellään. Riekonkieppiläisistä saa lojaaleja ystäviä, jotka eivät hylkää pahimmallakaan hetkellä.

Naalinhäntä sopii taas niille, joilta ei puutu viekkautta ja halua menestyä kaikessa mihin ryhtyy. Naalinhäntäläiset ovatkin kunnianhimoisia ja heitä näkee usein korkeiden palkkalistojen ammateissa.

Tupien vaakunat ja Haltin Taikakoulun logo ©Heini Koskinen 

MATKATOIMISTOSI ULOTTUVUUKSIEN VÄLILLÄ