top of page

Ambrosian suvun salaisuudet

Ambrosia-larp (1)_edited.png

Eletään vuotta 1922. Ambrosian suku kokoontuu perheen pään Kreivi Vilta Ambrosian hulppealla kartanolla Jyrkkälässä. Suku on rikas ja vaikutusvaltainen ympäri maailmaa runsaiden perintöjen ansiosta. Tällä hetkellä suurin osa suvun rikkauksista lepää Kreivi Viltan harteilla - tai siis pölyttyy hänen pankkitilillään. Sukujuhlat ovatkin usein draamaa täynnä suvun jäsenten yrittäessä kukin olla Viltalle mieliksi päätyäkseen hänen testamenttiinsa ja saadakseen osansa suvun rikkauksista kun aika hänet jättää - onhan hän jo ikivanha! Mutta pitääkö olla huolissaan Jyrkkälän kylillä puhuttavista havainnoista yliluonnollisiin liittyen?

Pelin osallistujat pelaavat Ambrosian suvun jäseniä tai sukuun liittyneitä hahmoja, jotka kilpailevat ison ja vaikutusvaltaisen suvun perinnöstä tulevilla sukujuhlilla, sekä yrittävät kukin pitää luurangot kaapeissa.

Yhteisöille, tyhy-iltaan, harrasteporukalle, juhliin

Ambrosian suvun salaisuudet on Ulottuvuusmatkojen liveroolipeli, jonka lyhyempää versiota (n. 2-3h) tarjoamme esimerkiksi erilaisten yhteisöjen tyky-, tyhy- ja pikkujouluohjelmana tai synttäri- tai polttariporukoille. Peli ei vaadi ennakkotietoa tai -taitoa liveroolipelaamisesta ja on näin ollen helppo peli aloittelijoille ja harrastuksesta mitään tietämättömille. Peli koostuu vahvasti tarinallisesta pakohuone-elementtejä sisältävästä toimintakokonaisuudesta ja halutessaan voi keskittyä pääosin mysteerien ratkomiseen. Peli vaatii osallistujilta aktiivisuutta, luovuutta, heittäytymistä tarinaan ja päätöksentekoa. Tarinan loppu on osallistujien omista päätöksistä kiinni!

Ohjelmaan voidaan sisällyttää lisähinnasta kahvittelu tai ruokailu. Peli voidaan pitää myös asiakkaan omissa tiloissa!

Liveroolipeli

Ulottuvuusmatkat Oy järjestää Ambrosian suvun salaisuuksista liveroolipelejä sekä tilauksesta omalle porukalle, että avoimina pelautuksina, joihin voi ilmoittautua kuka tahansa! Liveroolipelin eli larpin pituus on noin kuusi tuntia (tämän lisäksi alku- ja loppubriiffit, joissa kerrotaan mm. säännöt ja puretaan yhteistä kokemusta) ja sisältää kolmen ruokalajin illallisen. Pelaajamäärä yhdessä pelissä on noin 25, mutta voidaan toteuttaa pienemmälläkin määrällä. Hahmokuvauksen pituus on noin 2-3 sivua. 

 

Avoimissa pelautuksissa pelaajan halutessa lisää draamaa ja tekemistä peliin, pelinjohto suosittelee keksimään lisää juonikuvioita muiden pelaajien kanssa. Kontaktihahmoja juonia varten voi kysyä pelin Discord-kanavalla, jossa voi myös jutella omien vastapelaajiensa kanssa jo etukäteen ja miettiä yhdessä minkälaista peliä toivoo heidän kanssaan ja mitä odottaa omalta peliltään. Peliin hyväksytyille pelaajille lähetetään hahmo sähköpostitse, mutta kaikki muu informaatio ja peliin liittyvät keskustelut käydään pelin Discord-kanavilla. Kaikilla avointen pelautusten pelaajilla tulee olla siis Discord-käyttäjätunnus.

Mitä maksaa?

Avoimien pelautusten pelimaksu on 60 €, johon sisältyy pelielämyksen ja hahmon lisäksi kolmen ruokalajin päivällinen sekä alv 24%. (Todellisuuspakolaiset ry:n jäsenille pelimaksusta -5€)

Pelimaksun eräpäivä on x.x.2024. Mikäli pelimaksua ei ole maksettu siihen mennessä tai erikseen sovittu lisää maksuaikaa, pelimaksuun tulee +5€ korotus. Pelimaksua ei palauteta, mikäli pelaaja peruu pelin eräpäivän jälkeen. 

Muiden kuin avointen pelautusten hinta sovitaan tapauskohtaisesti tarjouksen perusteella. 

Info

Missä?

Tapahtumapaikka on Ulottuvuusmatkat Oy:n tiloissa Hämeenlinnassa. Tila sijaitsee n. 1 km päässä juna- ja bussiasemilta, ja rakennuksen ympärillä on runsaasti ilmaisia parkkipaikkoja autolla paikalle saapuville.

Milloin?

Tilauksesta tai avoimina pelautuksina. Ilmoitamme avoimista pelautuksista erikseen.

Kenelle?

Peli on aloittelijaystävällinen sekä larppaamista, sekä pakohuonepelaamista ajatellen, eikä aikaisempaa kokemusta tarvitse. Peli tarjoaa kuitenkin haastetta sitä haluaville ja omaa hahmoaan voi tulkita juuri sen verran, mitä itsestä tuntuu mukavalta. Liveroolipeli -versiossa on mahdollisuus kontaktoitua muiden kanssa ja sopia lisäjuonia hahmojen välille. Suosittelemme peliä 15 vuotta täyttäneille, sillä pelin teemoissa on jonkin verran raskaita aiheita, sekä kauhuelementtejä (ei kuitenkaan "jump scare" -tyyppisiä), joita emme suosittele nuoremmille. Alaikäiset tarvitsevat vanhemmalta tai huoltajalta luvan osallistua peliin.

Mitä peli vaatii pelaajalta?

Kuten kaikki larpit, myös tämä peli vaatii aktiivisuutta, luovuutta, heittäytymistä tarinaan ja päätöksentekoa. Pelaajan tulee sisäistää oma hahmonsa ja pelata omaa rooliaan hahmokuvauksen mukaisesti omien taitojensa ja mielenkiintonsa puitteissa. Hahmot on kirjoitettu niin, että heillä riittää luontaisesti jutunjuurta ja mielipide-eroja ja itse sukujuhlilla riittää tietysti draamaa ja ihmeteltävää! 

 

Pelaajan tulee hankkia pelimaailmaan sopivat vaatteet eli propit itse. Kevyemmässä versiossa emme vaadi tätä, mutta sen voi halutessaan toteuttaa. Pelimme ei tavoittele autenttisuutta aikakauden suhteen eikä sitä vaadita myöskään pelaajien propeilta. Pelaajien ei myöskään oleteta osaavan kyseisen aikakauden historiaa täydellisesti (tärkeimmät lähihistorian tapahtumat käydään ennen peliä läpi). Peli on enemmän aikakaudestaan inspiroitunut. Ulottuvuusmatkojen kanssa samoissa tiloissa toimii Todellisuuspakolaiset ry:n Lavastevarasto Portaali, josta saattaa löytyä muutamalle vuokraan asuja. Muutoin kirpparit ja mummojen ullakot ovat oivia aarreaittoja!

 

Jokainen saa valmiiksi kirjoitetun hahmon (kevytversiossa muutama lause, larppiversiossa 1-3 sivua). Peli on tyyliltään tunnelmoiva ja keskittyy pääosin mysteerien ratkaisuun ja hahmojen väliseen vuorovaikutukseen.

Heart with Wings_edited_edited_edited.pn
UM_Blacktext_2.png

MATKATOIMISTOSI ULOTTUVUUKSIEN VÄLILLÄ

bottom of page